RAMAZAN AYININ FAZİLETİ – İslami Sohbet

Hicri ikinci bin yılın müceddidi İmam-ı Rabbani Hazretleri (k.s) buyurdular ki:”…Bilmek gerekir ki Ramazan ayı büyük bir aydır. Bu ayda yapılan namaz,zikir,sadaka ve benzeri bütün nafile ibadetler Ramazan ayının dışında yapılan farzlara denktir.
Kim bu ayda bir farz eda ederse Ramazan ayının dışında yetmiş farzı eda etmiş gibi olur.Kim bu ayda bir oruçluya iftar ettirirse bu,onun günahlarının bağışlanmasına ve cehennemden azad olmasına sebep olur.Oruç tutanın sevabından hiçbir şey eksilmeden,aynı sevab kendisine de verilir.
Kim bu ayda emri altında bulunanların işlerini hafifletirse Allahu Teala onu bağışlar ve cehennemden azad eder.
Resulullah Efendimiz (s.a.v) Ramazan ayı geldiği zaman büütn esirlerini serbest bırakır, ve her istediğine isteğini verirdi.
Kim bu ayda hayırlar ve salih ameller işlemeye muvaffak olursa bütün yılı tamamında hayırlı amel işlemeye muvaffak olur.Bu ayı dağınık bir durumda geçiren kimse yılın tamamını dağınık geçirmiş olur.Bu ayı fırsat bilerek mümkün olduğu kadar manen kendini derlenip toparlanmak için çaba göstermelidir.
Allahü Teala,azabı hak etmiş binlerce kişiyi bu ayın her bir gecesinde cehennemden azad eder.Bu ayda cennet kapıları açılır,ve cehennem kapıları kapanır,şeytanlar zincirlere vurulur.rahmet kapıları açılır.
İftarı acele(ilk vaktinde) yapmak ve sahuru geciktirmek (son vaktinde yapmak) Peygamber Efendimiz (s.a.v.) bu hususa çok dikkat etmiştir.Zira iftarı ecele yapmak ve sahuru geciktirmek oruç tutanın kendi acizliğini ve ihtiyacını itiraftır ki,kulluk makamına münasip olan budur.
İftarı hurma ile açmak sünnettir.
Bu ayda teravih kılmak ve Kur’an-ı Kerim haymetmek,birçok fayda ve sevab kazandıracak olan sünnet-i müekkedelerdendir.
Allahü Teala bizleri,Habibi -aleyhisselatü ve’s-selam haürmetine bunları yapmaya muvaffak kılsın.”Amin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir